Ryggsmärtor - Sunnanbo - Välkommen till din kiropraktor på Kungsholmen i Stockholm
16968
page-template-default,page,page-id-16968,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.1,vc_responsive
 

Ryggsmärtor

De vanligaste besvären som behandlas hos kiropraktorn är smärta och stelhet i ryggen, nackspärr, huvudvärk, ischias men även arbetsrelaterade besvär och ryggbesvär under graviditet. Kiropraktorn är expert på hela kroppen, inte bara ryggraden. Det innebär att du även kan få hjälp med smärta och nedsatt funktion i andra leder som t.ex. armbåge, handled eller fotled.

Det finns olika teorier om varför vi får ont i ryggen. Det kan vara ojämn belastning, monotona arbetsuppgifter, dålig ergonomi, stress, psykisk ohälsa etc. En plötslig smärta kan många gånger vara svår att härleda. Du kan ha en skada som kroppen själv har hanterat med att kringliggande strukturer ”tar över” funktionen från en skadad led, ligament, muskulatur eller bindväv. En liten snedbelastning kan genom dessa kompensationsmekanismer på längre sikt visa sig i form av smärta eller stelhet i leder och muskler. Hos kiropraktorn får du en undersökning av hela kroppen för att hitta den bakomliggande orsaken till att du har ont.

Orsaken till dina smärtor behöver inte bara finnas i kroppen. För att bryta det mönster som skapade problemen kan kiropraktorn utforma ett rehabiliteringsprogram till dig. Kiropraktorn kan ge dig tips och råd om hur du kan förbättra din ergonomi eller ge träningsövningar som du kan utföra antingen hemma eller på gymet. När du deltar aktivt i din rehabilitering optimeras dina förutsättningar att hålla dig frisk och smärtfri.

Är du osäker på om ditt problem kan behandlas? Tveka inte att fråga mig!

Karin Sunnanbo, Kiropraktor, Stockholm