Ryggskott - Sunnanbo - Välkommen till din kiropraktor på Kungsholmen i Stockholm
16966
page-template-default,page,page-id-16966,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.1,vc_responsive
 

Ryggskott

Ryggskott är en plötslig smärta i nedre delen av ryggen som medför svårigheter att röra sig. Detta förekommer i alla åldrar och är en vanlig anledning till att man sjukskriver sig och är borta från arbete. Ryggskott kan uppstå efter en kraftig ansträngning t.ex. efter att ha lyft något tungt. Det kan även komma smygandes under en längre tid och utlösas av något så enkelt som att böja sig framåt.

Ofta upplever man att smärtan finns i nedre delen av ryggraden och att den ibland även kan stråla utåt mot höfterna eller ner mot benen. Detta kan bero på nedsatt rörelse mellan ryggradens kotor eller bäckenleder och kramp i ryggmuskulaturen.

Kiropraktisk behandling kan minska den tiden som det tar för ryggraden att återhämta sig efter ryggskott. Det kan vara en utmaning att stå ut med smärtan som gör att du får svårt att gå, köra eller sitta – eller till och med att stå upp. En kiropraktor kan tala om för dig vad som är den bakomliggande orsaken till smärtan och hur den ska behandlas. Behandlingen av den bakomliggande orsaken till ryggskottet är viktig, annars kan ryggskottet återkomma och muskelobalanser kan kvarstå.

Återkommande ryggskott kan även leda till kronisk smärta och är därför en signal som kroppen ger dig om att något bör uppmärksammas. Du bör därför göra något åt saken och uppsöka professionell rådgivning för att undvika långvariga skador.

Karin Sunnanbo, Kiropraktor, Stockholm