Nackspärr - Sunnanbo - Välkommen till din kiropraktor på Kungsholmen i Stockholm
16960
page-template-default,page,page-id-16960,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.1,vc_responsive
 

Nackspärr

Nackspärr kallas det när du får så ont i nacken att du har svårt att vrida på huvudet. Nackspärr uppstår oftast på grund av låsningar i nackens eller bröstryggens leder men kan även orsakas av inflammation i vävnaderna runtom. Oftast ger en kiropraktorbehandling mycket bra resultat för behandling av akut nackspärr. Rörligheten förbättras och musklerna slappnar av mer efter behandlingen.

Det finns flera tänkbara orsaker till nackspärr. I de flesta fall handlar det om dåliga arbetsställningar eller dålig ergonomi. Det kan även förekomma på grund av dålig sovställning eller nedkylning av nacken efter att man har suttit i vinddrag – exempelvis från ett öppet fönster eller från en luftkonditionerare. Det kan därför vara en bra ide att uppsöka en kiropraktor som kan undersöka dina leder samt hjälpa dig att påskynda din återhämtning. Nackspärr kan även orsakas av virusinfektion eller inflammation i nacken. Om du har feber är det bra att vänta med behandlingen tills du har blivit feberfri.

Akut nackspärr är en av de vanligaste orsakerna till att människor uppsöker hjälp hos en kiropraktor. Behandlingen för nackspärr går ut på att man med justering av de låsta lederna återställer funktionen i nacken och ryggen. Mjukare metoder så som stretching och uppmjukning av musklerna förekommer också som behandlingsmetoder.

Karin Sunnanbo, Kiropraktor, Stockholm