Kiropraktik för gravida - Sunnanbo - Välkommen till din kiropraktor på Kungsholmen i Stockholm
16958
page-template-default,page,page-id-16958,page-child,parent-pageid-16852,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.1,vc_responsive
 

Kiropraktik för gravida

Att vara gravid är en stor omställning och påfrestning för kroppen. Hormoner och förändrad hållning kan leda till att du får problem med rygg, bäcken eller andra leder under graviditeten.
Många kvinnor får höra att det är normalt att ha ont och att man helt enkelt får stå ut med det och att det brukar bli bättre efter förlossningen. Med kiropraktisk behandling och träningsövningar kan man oftast lindra eller bli av med symtomen. Du får dessutom tips och råd om vad du kan göra själv för att du och barnet ska må så bra som möjligt.

Kiropraktisk behandling vid graviditet är inget som skadar barnet. Justeringarna utförs extra skonsamt så att både du och barnet mår bra. Hormonerna under graviditeten gör ofta att lederna blir uppmjukade och det är ännu lättare att justera lederna än vanligt.

Utöver behandling är det viktigt att musklerna får lära sig att stabilisera din kropp så gott det går. Det är bra att i ett så tidigt skede som möjligt komma igång med övningar som stärker upp eller bibehåller styrkan kring bålen. Kontakta mig så hjälper jag dig att hitta rätt nivå på de övningar du behöver oavsett om du aldrig har tränat förut eller tränar på elitnivå.

Efter förlossningen är det bra att få en genomgång av kroppen av en kiropraktor. Det är viktigt att bäckenet får läka ihop ”rakt” igen. Många nyblivna mödrar får även besvär med bröstryggen då man ammar och bär sitt barn mycket. Kiropraktik är då ett mycket effektivt sätt att bli av med smärtan i bröstryggen. Det är du själv som avgör när det känns bra att komma till kiropraktorn efter förlossningen, men jag rekommenderar ett besök senast 2-3 månader efter för att kontrollera bäckenet.

Tveka inte att kontakta mig om du har besvär under din graviditet eller efteråt- oavsett hur länge sedan det var du födde barn!

Karin Sunnanbo, Kiropraktor, Stockholm