Behandlingar - Sunnanbo - Välkommen till din kiropraktor på Kungsholmen i Stockholm
16852
page-template-default,page,page-id-16852,page-parent,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.1,vc_responsive
 

Behandlingar

Innan själva behandlingen börjar får du alltid prata med kiropraktorn.
Du får berätta om dina besvär som du vill ha hjälp med.
Kiropraktorn kommer att fråga dig om du har eller har haft några sjukdomar och om du tar några mediciner. Har du gjort några undersökningar tidigare, t.ex. röntgen och du har ett röntgenutlåtande från undersökningen får du gärna ta med det. Kiropraktorn frågar dig även om din livsstil, arbete och fritidsaktiviteter för att få ett helhetsintryck av din situation.

Därefter börjar undersökningen av dig där kiropraktorn känner med händerna på dina muskler och leder. Kiropraktorn utför även tester för att utesluta sjukdomstillstånd där du behöver annan behandling. Resultatet av undersökningen och sjukdomshistorian vägs samman till en diagnos. Om du har symtom som kräver vidare undersökning av en specialist hänvisas du till t.ex. röntgen eller läkare. Kiropraktorn diskuterar en behandlingsplan tillsammans med dig innan behandlingen påbörjas.

Kiropraktisk behandling innebär inte några häftiga eller påtvingade rörelser. Den vanligaste behandlingsmetoden kallas för manipulation eller justering och utförs med skonsamma handgrepp som riktas mot den led som inte fungerar normalt. Även andra metoder som mobilisering, stretch, triggerpunktsbehandling och olika typer av mjukdelsbehandlingar kan användas som behandlingsmetoder. Ibland tar kiropraktorn hjälp av en bräda som har drop-funktion. Behandlingen anpassas alltid efter dina förutsättningar. Man behöver inte vara orolig inför besöket, en kiropraktisk behandling är mycket sällan förenad med smärta. Vanliga biverkningar som kan uppkomma efter behandling är lokal ömhet, trötthet eller träningsvärkskänsla som kan sitta i ett par dagar efter behandlingen.


Kiropraktisk behandling ger ofta god effekt tidigt i omhändertagandet. Beroende på din sökorsak varierar antalet behandlingar. Vanligtvis omfattar en behandlingsserie 2-5 besök. Ett nybesök tar ca 45 minuter och ett återbesök tar ca 30 minuter.

Karin Sunnanbo, Kiropraktor, Stockholm