Idrottsskador - Sunnanbo - Välkommen till din kiropraktor på Kungsholmen i Stockholm
16964
page-template-default,page,page-id-16964,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-theme-ver-5.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.1,vc_responsive
 

Idrottsskador

Många idrotter innebär en hel del kroppskontakt, snabba rörelser, vridningar och vändningar – samt kroppspositioner som utsätter muskler och leder för stora påfrestningar. Skadorna uppstår oftast i vävnaderna runtom lederna. Behandlingen kräver därför specialkunskap inom kiropraktik.

Trötthet i ryggen efter löprundan eller svårighet att ta ut löpsteget ordentligt kan bero på obalanser i muskler och leder. En bra funktion och en stark muskulatur är en förutsättning för att kroppen ska kunna prestera optimalt. Kiropraktorn hjälper dig att ta reda på obalanserna och lägger upp en behandlingsplan för att komma tillrätta med dina problem. Kiropraktorn undersöker styrkan i dina muskler och känner på rörligheten i lederna för att finna obalanserna.

Skadorna som uppstår kräver ofta att man tar en paus från sin idrottande för att kunna återhämta sig. Om skadan inte behandlas i tid så kan återhämtningstiden bli längre. En kiropraktor kan hjälpa dig med att ta hand om skadan så att du kan återgå till din normala prestationsförmåga så fort som möjligt.

Karin Sunnanbo, Kiropraktor, Stockholm